Robotik Kodlama Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

Video Dersler 191 Kişi

HEMEN BAŞVURUNU YAP!, TÜM EĞİTİM VİDEOLARINI İSTEDİĞİN ZAMAN, İSTEDİĞİN KADAR İZLEMEYE HEMEN BAŞLA!

EĞİTİM ÜCRETİ: 0,00 TL

TOPLAM EĞİTİM SÜRESİ: 20 Ders Saati

Robotik Kodlama Uygulayıcı Sertifikası ile ek ders alabilir ve sınıf açabilirsiniz. Belgelerinizin ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

Robotik Kodlama Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

Robotik Kodlama Eğitmen Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir Robotik Kodlama Sertifikası ile CV'nizi güçlendirebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı Oyun Terapisi Sertifikası kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv'nize ekleyebilirsiniz. Robotik Kodlama Uygulayıcı Sertifikası ile ek ders alabilir,sınıf açabilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Robotik Kodlama Sertifikalı Eğitim Programı

Eğitimin Amacı

Bu eğitim, eğitmenlere ve ilgili ebeveynlere; günümüzde ve gelecekte ihtiyaç duyulan kodlama ve robotik alanındaki bilgi ve yetenekleri okul öncesi çağ grubuna ait çocuklara, seviyelerine göre kazandırmaları için ihtiyaç duyacakları alt yapıyı kazandırmayı hedeflemektedir.

Eğitim sonunda katılımcılar; gelişim psikolojisi, zeka kuramları, eğitim içeriği hazırlama ve materyal tasarımı gibi konularda; algoritmik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme ve işbirliği gibi 21. yüzyıl bireylerinin sahip olması beklenen becerileri gerek okul öncesi gerekse okul çağındaki çocuklara kazandırmada büyük katkı sağlayan robotik ve kodlama eğitimi hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Bu eğitimin okul öncesi çocuklara katacağı kazanımlar hakkında farkındalık, bilgi ve vizyon kazanacaklardır. Ayrıca katılımcılar, kendilerine referans olabilecek başarı sertifikası ile konu alanında hedef kitleye eğitim verebileceklerdir.

Her branştan öğretmenler, öğretmen adayları, her bölümden üniversite öğrencileri, anne-babalar; robotik ve kodlama eğitimine ilgi duyan herkes bu eğitime katılabilir. 

Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.

Eğitim süresince başarı kriterlerini sağlayan kursiyerlere Dumlupınar Üniversitesi "Robotik ve Kodlama Eğitmen Eğitimi" sertifikası verilecektir.

Eğitim faaliyetleri uzaktan öğretim yöntem ve teknikleri kullanılarak, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS/LMS) alt yapısı içerisinde internet tabanlı olarak gerçekleştirilecektir.

 

Kodlama Nedir?


Bir problemi çözebilmek için farklı bilişsel becerilerin bir arada kullanılma sürecidir. Problemi çözebilmenin ilk aşaması öncelikle verilen problemin net olarak anlaşılması ve analiz edilmesidir. Bireylere; problemlere çok yönlü çözümler sunmak, sistematik düşünmek, olayları ilişkilendirmek, farklı ve yaratıcı düşünmek, problem çözme odaklı olmak, takım çalışması yapabilme, eleştirel düşünebilme gibi özellikler kazandırır. Ayrıca çocukların bilgisayar başında harcadıkları zaman göz önüne alındığında, bu zamanı onlara fayda sağlayacak ve geliştirecek konuya yönlendirmek daha yararlı olacaktır.


 

Robotik Nedir?

Robotik, makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanıdır. Mekanizmaların tasarımı, kontrol edilebilmeleri için yapılarına elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerinin sağlanması ve belirli ortamlarda belirli koşullara göre çalışmaları baz alındığında bu alan makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi birçok mühendislik disiplinini bir arada toplamaktadır.

 

DERS İÇERİĞİ

Robotik Nedir ?
Robotiğin Gelişim Süreçleri
Robotiğin Kullanım Alanları
Kodlama Nedir ?
Robotik Kodlama Nedir ?
Temel Kavramlar
Algoritmaya Giriş
Algoritmaya Neden İhtiyaç Duyarız ?
Akış Şeması
FlowChart Uygulamaları
Scratch Örnekleri
Kodu Game Lab
Benzer Online Uygulamalar
Temel Elektronik
Thinkercad ile Robotik Örnekleri (20 Proje)
Led Yakma, Blink Uygulaması
Buton ile Led Yakma
Analog Okuma ve Seri Haberleşme
Potansiyometre ile Led Yakma
Karaşimşek Uygulaması
LDR ile Otomatik Lamba Uygulaması
RGB Led Yakma
Ultrasonic Sensör İle Park Sensörü Uygulaması
Dijital Metre Uygulaması
Step Motor Kontrolü
RFID Sensör Kullanımı
Arduino'ya Giriş (20 Proje)
Led Yakma, Blink Uygulaması
Buton ile Led Yakma
Analog Okuma ve Seri Haberleşme
Potansiyometre ile Led Yakma
Karaşimşek Uygulaması
LDR ile Otomatik Lamba Uygulaması
RGB Led Yakma
Ultrasonic Sensör İle Park Sensörü Uygulaması
Dijital Metre Uygulaması
Bluetooth ile Led Kontrol
RFID Sensör Kullanımı
Appinventor Mobil Uygulama Geliştirme
Mobil Uygulama İle Proje Birleştirme
Üst Düzey Proje Örneği (Mobil Uygulama ile kontrol edilebilen Robot )
Alt Düzey Proje Örneği (Gece otomatik yanan sokak lambası)
Ölçme ve Değerlendirme

Öğrenciler bu kursu nasıl değerlendirdi?

0.0

(0 incelemeye göre)

0.00%
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%

Yorumlar

GÜVENLİ ÖDEME

256 Bit SSL ile Güvenli Alışveriş

TAKSİT SEÇENEĞİ

Kredi Kartına 12 Taksit Seçeneği

UZMAN EĞİTMEN KADROSU

Uzman Eğitmenler ile Sınavlara Hazırlık